Architecture

Skylights and voids convey daylight into prolonged Brooklyn row home

Netted balustrades, a tiled studio-cum-playroom and roof lights all characteristic on this renovated and prolonged Brooklyn dwelling, designed by VonDalwig Structure.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

The native agency overhauled the three-storey household residence within the borough’s Park Slope neighbourhood.

The Prolonged Townhouse is lengthy and slender, measuring 19.5 ft broad and 42 foot lengthy (5.9 metres broad by 12.80 metres lengthy), and flanked by neighbours on both facet.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

VonDalwig Structure was cautious that including size in the back of the constructing might trigger the interiors to be darkish, so sought to seek out methods to usher in loads of mild.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

A variety of openings puncture the rear wall of the two-storey extension, which is clad in white render that includes linear markings. Amongst these are two glazed doorways that open onto the again backyard – considered one of which is topped with one other window – a gap on the higher stage. There are additionally three skylights.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

Inside, the architects carved two voids into the ground of the addition to permit the pure mild into the brand new rooms and the three ranges of the present home.

“Together with well-placed exterior window openings and skylights, the home turns into an orchestrated sequence of views and relationships deconstructing the standard longitudinal organisation,” mentioned VonDalwig Structure in a challenge description.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

A studio workroom occupies the double-height area of the extension, and is roofed fully in gray stone tiles that additionally kind a slender sink. Subsequent to that is the youngsters’s playroom, beneath the void within the ground above.

Black netting types the balustrade wrapping the hole to supply glimpses to a secondary play area on the higher stage.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

Somewhat than following a standard format of bedrooms and residing areas on completely different flooring, the crew blended them as much as higher swimsuit the lighting association. A lounge adjoins the playroom on the bottom stage and the youngsters’s bed room that includes two bunkbeds is positioned on the entrance.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

White-painted partitions characteristic all through, as a part of a easy and impartial palette to maintain the interiors mild and ethereal, and supply continuity between the completely different ranges.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

Entry from the road is through steps to the primary ground, so this acts as the principle stage of the residence.  The door opens onto a second lounge, adjoining a small studying nook that types a connection to the kitchen. The fabric palette is sustained from downstairs, with white cabinetry topped with gray stone.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

On the rear of the second ground, the main bedroom is positioned within the current construction and opens onto a roof terrace on high the extension. It additionally has an en-suite toilet and dressing room, and one other bed room can also be discovered on this ground.

Extended Townhouse by vonDALWIG Architecture

VonDalwig Structure’s challenge is amongst quite a few slender Brooklyn row homes which have just lately been up to date.

Others embody the brick constructing up to date by Barker Freeman Design Workplace and an overhaul by Bostudio, which included including fibre-cement cladding and offering an open format.

Pictures is by Alan Tansey.